Beerpong regels

Bierpong, (in het Engels: ”Beer Pong”) is van oorsprong een Amerikaans drinkspel. Op deze pagina vind je alle Beerpong regels. Ook is er een PDF bestand te downloaden waar alle regels in een overzichtelijke infographic zijn uitgelegd. Bij dit prachtige spel moeten de spelers van één team proberen het balletje in de piramide bekeropstelling van de tegenstander te werpen. Deze bekers, of in Beer Pong taal: ”red & blue cups” zijn gevuld met bier of pils. Het is ook mogelijk om het spel, alcoholvrij,  met kinderen te spelen. Tijdens deze vorm kun je vieze drankjes gebruiken i.p.v. bier.

Daarnaast kan het spel ook met sterke drank gespeeld worden, maar dit is iets wat wij als Beerpongexpress sterk afraden. Ons huismotto is dan ook: ”PLAY CRAZY, DRINK RESPONSIBLY”.

De regels van Beer Pong liggen niet vast, maar overal wordt er met dezelfde basisregels gewerkt. Het bierpongspel wordt in staande houding gespeeld. De twee teams plaatsen 10 cups, gevuld met bier in piramidevorm tegenover elkaar. Op de tafels van Beerpongexpress zijn markeringen geprint waar de cups op geplaatst kunnen worden. Het hoofddoel van het spel is om de bierpongballetjes van een afstand, vanaf achter de tafel, in het bier van het andere team te werpen of te stuiteren. Vervolgens moet de opponent deze cup in een keer achteroverslaan, oftewel atten. . Het team waarbij als eerste alle cups zijn weggespeeld en dus opgedronken heeft verloren. Dit team moet daarna ook alle volle bekers van de winnaar opdrinken. Op deze basisregels zijn vele uitzonderingen en deze zijn op deze pagina te lezen.


Beer Pong Regels Infographic – PDF – Download

Download hier gratis een overzichtelijke infographic met alle Beer Pong Regels. Deze PDF bevat de officiële regels met betrekking tot de teams, de opstelling, het gooien, de start van het spel, het reracken van de cups en geeft uitleg wanneer een Beer Pong wedstrijd is afgelopen.

Downloaden via –> Beer Pong Regels Infographic (PDF) <– Downloaden via.

Download de regels

Teams

BeerPong wordt in de meeste gevallen gespeeld in teams van twee personen. Daarentegen is het ook mogelijk om het spel te spelen met twee ploegen van meerdere personen. De teams beginnen het Beer Pong spel in staande houding achter hun piramide opstelling van cups.


Bierpongtafel

Beer Pong wordt gespeeld op officiële bierpongtafels van 240 x 60 x 70 cm (lxbxh). Voor de beste spelbeleving kun je een bierpongtafel bij ons huren.Daarnaast zijn onze bierpongtafels uitgerust met blauwe- en rode led-verlichting! Ook is er de mogelijkheid om in een bierpongtafel te investeren en deze aan te schaffen via onze webshop.


Benodigdheden voor een bierpongspel

Beide teams hebben één normale bierpongbal en tien bekers (red & blue cups). Variaties in het aantal bekers zijn mogelijk. Er kan bijvoorbeeld i.p.v. een opstelling met 10 cups (4x2x3x1), ook worden gespeeld met een opstelling van 6. Wanneer met 6 bekers wordt gespeeld, moet de piramide in de volgende opstelling worden geplaatst; 3-2-1. Daarnaast dient elk team ook een beker/cup te gebruiken als wasbeker. Deze beker kan op de daarvoor speciaal aangebrachte plaats gezet worden. Naast Beerpongtafels vindt je in onze shop alle andere materialen voor een potje bierpong.


Drink Responsibly

Enkel de bodem dient voor één potje Beerpong gevuld te worden, met natuurlijk bier. Er kan natuurlijk ook met meer alcohol gespeeld worden, maar dit raden wij als Beerpongexpress af. Het komt je techniek niet ten goede en het spel is daarnaast ook al leuk met weinig alcohol ?


Soorten werptechnieken

Binnen Beerpong zijn er drie bekende technieken die worden gebruikt bij het werpen. Deze zijn de volgende:

  1. De bekendste is de gooibal. Via deze worp probeert een bierpongspeler de bal met een prachtige boog in de cup van de opponent te werpen. Over het algemeen is dit de gemakkelijkste techniek. Daarentegen bestaat er wel de kans dat een bierpongbal na een gooibal op een rand van een cup terechtkomt en mis gaat.
  2. De tweede werptechniek is de snelle bal/ vlugge bal. Wanneer deze techniek wordt toegepast probeert de werper, het bierpongballetje vlug en in een strakke lijn in de cup te gooien.
  3. De laatste worp is de stuiterbal. Bij een stuiterbal gooit de werper de bal met een stuit in de cup. Per stuit dient een extra cup opgedronken te worden. Dus bij 1x stuiten, 2 cups, 2x stuiten, 3 cups ecetera.  Wel mag door de verdedigende bal na de eerste stuit de bal boven de cups worden weggeslagen.

Einde van een bierpongspel

  • Een team wint wanneer zij alle bekers van de tegenstander hebben geraakt.
  • Wanneer een team verliest, krijgen zij een kans tot verlossing (werpen tot je mist)
  • Bij het gebruik van een tijdslimiet, wint het team met de meeste cups op tafel aan het einde van de tijd.
  • Het verliezende team dient alle overgebleven cups op te drinken.
  • Indien er een toernooi wordt gespeeld, dan geldt elk geraakte cup voor 1 punt.
  • Wanneer er 2x in dezelfde cup wordt gegooid tijdens dezelfde beurt is het spel afgelopen. Dus wanneer het verdedigende team te langzaam is met het opdrinken van de cup en er opnieuw in wordt gegooid.

Nog meer vragen over de Beerpongregels? Bekijk onze FAQ pagina hier –> FAQ (Veelgestelde vragen).

Beerpongtoernooi organiseren? Bekijk onze Beerpongtoernooi pagina.